ActionAidNederland

ActionAid is een beweging van mensen die wereldwijd samenwerken om armoede en onrecht te bestrijden.

Succes met onderwijs in Afrika!

dinsdag, April 29, 2014 - 17:12

In Gitesi, Rwanda werd in 2011 met steun van ActionAid een Early Childhood Development Centre opgezet. Dit is een school waar kinderen onder de vijf jaar gezonde voeding krijgen en worden voorbereid op het basisonderwijs. Het gaat erg goed met dit project. De overheid heeft besloten om de lonen van de leraren voortaan zelf te betalen en de school staat nu onder toezicht van de lokale autoriteiten.

Onlangs is ActionAid begonnen aan de bouw van een nieuw ECDC (Early Childhood Development Centre) in Muko, Rwanda. Ook dit project is door de overheid zeer enthousiast ontvangen.

Er is zelfs, mede dankzij de lobby van lokale ActionAid medewerkers, besloten dat deze scholen een belangrijke prioriteit krijgen in het nationale onderwijsprogramma. Dit is een enorme prestatie! 

Dankzij dit succes wil ActionAid graag ook in andere landen projecten als deze opzetten. We zien dat wanneer we een project uittesten, we de overheid kunnen overtuigen het over te nemen en uit te rollen. Helpt u ons mee om ook deze projecten gefinancieerd te krijgen? Help mee >

ActionAid is een internationale ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor het beschermen van mensenrechten en het bestrijden van armoede. ActionAid heeft kantoren in meer dan 40 landen en een hoofdkantoor in Johannesburg.